Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Corrigeren.nl? Hieronder vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op: stuur een e-mail naar info@corrigeren.nl of vul het formulier in op de contactpagina.

Hoe werkt Corrigeren.nl?

Corrigeren.nl werkt heel eenvoudig: je uploadt je tekst via de website, betaalt als je particulier bent van tevoren en wij dragen er zorg voor dat je tekst op werkdagen binnen 24 uur door een academisch geschoolde eindredacteur is gecorrigeerd. Een eindredacteur uit ons eigen netwerk, met meer dan vijf jaar ervaring bovendien, van wie wij weten dat hij zijn vak verstaat. En meer dan dat: dat hij er alles aan zal doen om ook de allerlaatste punt op de juiste plaats te zetten. Geen haastwerk, gewoon gedegen.

Dan kan ik toch ook gewoon een spellingscheck doen?

Dat klopt. En die raden we je zeker ook aan te doen. Maar een spellingscheck ziet niet in welke persoon of tijd een zin staat. Neem bijvoorbeeld: Jan word wakker. ‘Word’ moet hier uiteraard met -dt worden geschreven, maar geen spellingscheck die dat ziet. Of neem het verschil tussen ‘jou’ en ‘jouw’ – beide zijn correcte Nederlandse woorden, dus ook hier ziet de spellingscheck het verschil niet. Schrijven is tenslotte mensenwerk.

Wat is het verschil tussen eindredactie en het corrigeren van een tekst?

Een eindredacteur zet niet alleen de puntjes op de i, hij kijkt ook naar de zinsopbouw en de tekstopbouw. Klopt de kop wel bij het artikel? Staan er prikkelende tussenkopjes en eventueel streamers in de tekst. Dat kost tijd. Veel tijd. Je schakelt Corrigeren.nl in wanneer je graag een foutloze tekst hebt, maar daar niet al te veel tijd – en geld – aan kwijt wilt zijn.

Wanneer kies ik voor Corrigeren.nl?

Je kiest voor ons als je begrijpt dat taal een vak is, als je ook vindt dat teksten foutloos moeten zijn, en als je bovendien je tekst liefst dezelfde dag – en in ieder geval binnen 24 uur – nog retour wilt ontvangen. Voor de laagste prijs.

Wat krijg ik precies?

Corrigeren.nl levert, op werkdagen binnen 24 uur na bestelling, twee documenten aan. In het eerste document zie je precies welke correcties onze redacteur in jouw tekst heeft aangebracht. Dit doen we met de functie ‘wijzigingen bijhouden’ in Word. Het tweede noemen we een ‘schoon document’, waarin we voor jouw gemak onze wijzigingen al hebben doorgevoerd. Dit kun je dus direct gebruiken.

Nieuwsgierig hoe zo’n document eruitziet? Download hier een voorbeelddocument.

Mag ik voor het pakket small bijvoorbeeld ook vijf losse tekstjes van honderd woorden aanleveren?

Natuurlijk mag dat. Door vijf losse tekstjes van honderd woorden aan te leveren, ben je natuurlijk voordeliger uit dan wanneer je deze vijf keer apart laat corrigeren. Goed idee dus. Uiteraard geldt hetzelfde voor de andere pakketten. Mocht je er nu voor kiezen teksten op deze manier te bundelen, dan vinden we het wel fijn als je de verschillende teksten die je door Corrigeren.nl wilt laten nakijken in één document aanlevert. Zo hoef je maar één document te uploaden en wordt automatisch de juiste prijs berekend.

Wat kan er dan eigenlijk fout gaan bij het schrijven van een tekst?

Helaas te veel om op te noemen. Op onze blog praten we je daar graag over bij.

Hoe tel ik het aantal woorden in mijn document?

De meeste tekstverwerkingsprogramma’s, zoals Word, Pages of Open Office, hebben daar een handige functie voor. De uitleg voor Word vind je op de support pagina van Microsoft, die voor Pages op de helppagina van Apple. Er zijn ook websites die deze service (gratis) aanbieden, zoals Woorden-tellen.nl.